Diverse tips

Jösses vad dagarna går fort. Hade tänkt få till ett inlägg redan igår men tiden rann iväg.
När jag skulle äta min kvällsmacka igår så hade tyvärr det som var kvar av min morotslimpa blivit ganska torrt och trist. Men jag experimenterade lite och skar lite tjockare skivor som jag sen stoppade i brödrosten. Resultatet blev kalasbra. Med smör och honung på smakade brödet som nybakt nästan.  En stor kopp te till blev pricken över i.

Jag har hittat lite appar som kan underlätta vardagen lite:
Celiakiförbundet har en app som heter ingredienslexikon där kan du söka på ämnen som står i matvarans innehållsförteckning och få veta om den innehåller gluten,laktos,mjölk eller soja.
Du kan även lägga in din personliga allergiprofil så kommer det röda kryss jämte det ämnet du inte tål.

Appen gluten free bakery är en receptbok med bara brödrecept. Jag har ännu inte testat något bröd från den. Appen kostar några kronor men är betydligt billigare än en kokbok.

På Lördag ska jag fira min pappas födelsedag och eftersom det bara är jag i min familj som har matallergi så erbjöd jag mig  att baka en tårta att ta med. Jag kommer givetvis försöka fotografera hela förloppet så jag kan lägga upp det här sedan.
Jag tänkte testa en från appen Cook& bake gluten free. Denna app är en receptbok av Jessica Frej och Malin Blohm som bara finns som app. De var med i tv 4 nyhetsmorgon och pratade om den. Tydligen har den en massa smarta funktioner om du laddar ner den i en Ipad.

Sov gott


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sihawi.blogg.se

Stickprov ur livet och tips på recept och saker som kan som kan bidra till livets goda för oss som inte tål gluten och laktos.

RSS 2.0