Nytt försök

Nu gör jag ett nytt försök med att blogga. Gjorde ett försök för några år sen men de blev liksom aldrig riktigt bra. Jag tror att problemet var att jag aldrig hade något riktigt bra skäl till att blogga.
Men det har jag nu!!
Jag har under ca 12 års tid varit laktosintolerant. För 12 år sedan fanns det inte så mycket laktosfria alternativ som var goda så då löste jag problemet med att ta en Lactrazetablett till varje måltid. Det kom att visa sig senare att det går att bli immun mot dem om man tar tabletterna för ofta.

Med tiden så har jag även blivit glutenintolerant men dum som jag var så tog jag aldrig diagnosen på riktigt allvar. Jag åt glutenfritt ett tag tills magen var i balans, sen åt jag som vanligt tills magen kraschade. Efter att hållit på så i några år så blev jag gravid. Mirakulöst nog så tålde jag både laktos och gluten under hela min graviditet. Då allergierna från början uppkom till följd av två kejsarsnitt (läkarens åsikt) så tänkte jag att det nu var slut på mat allergier för min del.
Tyvärr visade det sig att så inte var fallet. Och nu är min gluten intolerans värre än någonsin. Efter att ha slitit i tre veckor med allergianpassad kost så gör jag en liten miss och äter en chokladboll och blir akut illamående samt får en fruktansvärd migrän. Efter att legat och känt mig magsjuk i två timmar så blir jag mirakulöst återställd efter att den jädra chokladbollen kommit upp.

Då bestämde jag mig för att verkligen ta det här med allergikosten på allvar. Jag har bestämt mig för att hitta/ baka/laga goda och välsmakande allergivänliga bröd, kakor, tårtor och maträtter. Jag vill inte behöva köpa dyra tråkiga torra brödlimpor och kakor för att jag inte tål innehållet i allt det goda. På orten där jag bor är det nästan omöjligt att köpa hämtmat om man inte tål gluten och laktos. Det är också väldigt svårt att ta en spontanfika på stan med nära och kära.
Ta idag som ett exempel. Min man hade hoppat över middagen då han var ute på jobb och på vägen hem beställde han en kebabtallrik. Kryddblandningen på köttet innehåller gluten och dressingen innehåller laktos. kvar blir stripsen och salladen, inte så kul :-/
Här på bloggen kommer ni alltså kunna hitta tips på gluten och laktosfri mat. Jag ska försöka lägga ut bilder på hela processen om jag bakar och hittar jag bra hjälpmedel så kommer jag att tipsa om dom här.
eftersom jag är ganska ny på detta så är det fritt fram att komma med tips om ni har några bra idéer.

Det kan säkert trilla in lite annat på bloggen också ;-)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

sihawi.blogg.se

Stickprov ur livet och tips på recept och saker som kan som kan bidra till livets goda för oss som inte tål gluten och laktos.

RSS 2.0